Bologna in Lettere- ΠΟΙΗΣΗ 2019



  
      Το Φεστιβάλ Σύγχρονης Λογοτεχνίας Bologna in Lettere ξεκίνησε το δοκιμαστικό του ταξίδι το έτος 2013 με τη διάθεση και την αφοσίωση ενός ανθρώπου, του Enzo Campi που ζει και εργάζεται στην κοντινή πόλη, το Reggio Emilia. Mέχρι σήμερα κάθε χρόνο η οργάνωση του Φεστιβάλ έχει πραγματοποιήσει έξι επιτυχημένες παρουσίες, μία ανά έτος, για να συνενώσει σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο χάρτη εκδηλώσεων και συνεργαζόμενων Φορέων τις παρουσιάσεις των νέων δημιουργών σε μικρές αφηγηματικές φόρμες και ποιητικά έργα. Το υλικό των παρουσιάσεων και τα στοιχεία των λογοτεχνών προσπαθεί να συγκεντρώσει από το 2016 ο εμπνευστής του ιταλικού Φεστιβάλ λογοτεχνίας σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Βιβλιοθηκών της Bologna σε μια πρωτότυπη βάση σύγχρονης ποίησης στην πόλη.

    Φέτος με την ευκαιρία της έβδομης έκδοσης του Φεστιβάλ Σύγχρονης Λογοτεχνίας Bologna in Lettere η εκδοτική επιτροπή σε συνεργασία με τις εκδόσεις Marco Saya Editore και την Milleniun Gallery προκηρύσσει διαγωνισμό, με οικονομικό βραβείο, για έργα ποίησης που έχουν ήδη δημοσιευτεί ή ανέκδοτα στην χώρα προέλευσης των δημιουργών. Ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού καθορίζεται η Τρίτη 15/01/2019 .  Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί  να συμμετάσχει . Τα ανέκδοτα έργα πρέπει να αποστέλλονται ανώνυμα. Ο διαγωνισμός  αφορά τις ακόλουθες 5 κατηγορίες: 

Tομέας A – Ανέκδοτα έργα
Τομέας B – Ανέκδοτες συλλογές
Τομέας C – Μεμονωμένα ανέκδοτα ποιήματα
Τομέας D – Προφορκή ποίηση
Τομέας E – Οπτική ποίηση & Ασημειωτική Γραφή [Asemic Writing]

     Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Μάιο του 2019, για περισσότερες πηροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον παρακάτω σύνδεσμο:  http://www.bolognainlettere.it/bando-2019/ ή να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη Benway Series στην Αθήνα: giorgia_ts67@yahoo.it. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου της Bologna.

    Εγκαινιάζουμε έτσι, τη διαδικτυακή συνεργασία μας με το Φεστιβάλ Bologna in Lettere. Σκοπός μας είναι η ενημέρωση και η επικοινωνία μεταξύ του λογοτεχνικού κοινού, αναγνωστών και συγγραφέων, στην Ελλάδα και την Ιταλία. Tο επόμενο διάστημα θα δημοσιεύουμε τη συνέντευξη που πραγματοποιήσαμε στον οργανωτή του λογοτεχνικού Φεστιβάλ στη Bologna, Enzo Campi που παρουσιάζει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για τις αναγνωστικές και συγγραφικές τάσεις στη σύγχρονη Ιταλία..

         Mείνετε συντονισμένοι..

      

Comments