Εισαγωγη / Υποδοχη




Benway Series

      Αγαπητ* Φίλ* ,
       
σας υποδεχόμαστε στις σελίδες της λογοτεχνικής και διαπολιτισμικής προσπάθειας Benway Series-Greek version.com. Αναφερόμαστε πράγματι σε ένα εκδοτικό εγχείρημα που ξεκίνησε το 2013 στην Ιταλία με την δημιουργική συνεργασία των τριών εκδοτών και μέλη της συντακτικής επιτροπής: τη Mariangela Guatteri, τον Michele Zaffarano και τον Giulio Marzaioli. Πρόθεσή τους ήταν -και παραμένει- να αναδείξουν την πειραματική γραφή στα έργα των λογοτεχνών που δοκιμάζονται με τις φόρμες και την κατασκευή του νοήματος στη λογοτεχνία. 

 Η προσέγγισή τους προκαλεί το σειριακό  νόημα της αφήγησης εισάγοντας τεχνικές και υλικά που αναδομούν το περιεχόμενο της γλώσσας. Οι εκδοτικές προτάσεις αφορούν Ιταλούς και διεθνείς συγγραφείς που παρουσιάζονται στις δίγλωσσες δησμοσιεύσεις των Benway Series.  

   Το παρόν ιστολόγιο ακολουθεί τα κίνητρα και τα κριτήρια της συντακτικής ομάδας και δεν αποσκοπεί στην αποκλειστική προβολή των εκδόσεων Benway Series. Επιθυμεί να προβάλλει τα λογοτεχνικά παραδείγματα όσων συγγραφέων και εικαστικών λογοτεχνών απασχολούνται με την πειραματική γραφή δημιουργώντας ένα κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στο αναγνωστικό κοινό, στους δημιουργούς και στη λογοτεχνική κριτική σε υπερ-εθνικό επίπεδο. Οι εκδόσεις Benway Series απεύθυναν πρόσφατα στην Αθήνα, το Σάββατο 12/5/2018, στον χώρο του καλλιτεχνικού Οργανισμού TAF-theartfoundation το κάλεσμά τους στους Έλληνες λογοτέχνες που επιθυμούν να προτείνουν μια συγγραφική πρόταση στη συντακτική ομάδα [θα αναδημοσιεύσουμε τις επόμενες μέρες τη πρόσκληση σε ξεχωριστή ανάρτηση]. Στο παρόν ιστολόγιο μπορείτε επιπλέον να ενημερώνεστε για εκδοτικές ειδήσεις και προτάσεις από την Ιταλία που απευθύνονται στο τοπικό αλλά επίσης στο διεθνές κοινό της λογοτεχνικής κοινότητας. 

   Σας καλούμε να επικοινωνήσετε τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις απορίες σας στο email: giorgia_ts67@yahoo.it, Γεωργία Τσουδερού/ υπεύθυνη Benway Series για την Ελλάδα.

    Φιλικά εκ μέρους της συντακτικής ομάδας, 

                 

Comments