EX.IT/ διεθνης συναντηση συγγραφικης δημιουργιας απο την Ιταλία



     Το 2013 εγκαινιάστηκε στην Ιταλία, στη πόλη Reggio-Emilia, η πρωτοβουλία ex.it-materiali fuori contesto . Η συντονιστική ομάδα της πρωτοβουλίας αποτελούσαν οι συγγραφείς και θεωρητικοί της λογοτεχνικής γλώσσας: Marco Giovenale, Mariangela Guatteri, , Giulio Marzaioli και Μichele Zaffarano. Η πρότασή τους αφορούσε την οργάνωση μιας διεθνούς συνάντησης συγγραφέων, μεταφραστών και  δημιουργικών προσωπικοτήτων στον χώρο της γραφής σε μια 3ημερη δράση που περιελάμβανε συγγραφικές προτάσεις, οπτικο-ακουστικά video, αναγνώσεις, performances και οπτικο-ηχητικές εγκαταστάσεις.  Η ολοκλήρωση του προγράμματος προκάλεσε τον συλλογικό τόμο, που μπορείτε να ξεφυλλίσετε στο ακόλουθο link:  https://issuu.com/ex.it/docs/ex_it_2013_anteprima_libro . Το πρωτότυπο υλικό των παρουσιάσεων τοποθετήθηκε σε μια νέα βάση εκδοτικών δεδομένων που δημιουργήθηκε στην δημοτική Βιβλιοθήκη της Monza. 
               Το διεθνές κάλεσμα και η οργάνωση της λογοτεχνικής συνάντησης επαναλήφθηκε επίσης τα έτη 2014 και 2016. 
              Το πρόγραμμα ex.it είναι μια δυναμική πλατφόρμα που μπορεί να συνενώσει ενδιαφέρουσες θεσμικές και δημιουργικές πρωτουλίες για την εξάπλωση του ιού της γλώσσας όπως προειδοποιούσε ο William Burroughs και αργότερα τραγούδησε η Laurie Anderson. 
           Παρακάτω παραθέτουμε το video κάλεσμα της συνάντησης ex.it -materiali fuori contesto στην πρώτη έκδοση της συνάντησης το 2013: 
 <iframe src="https://player.vimeo.com/video/160406263" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


            

Comments